16 juni 2017 Meer nieuws

Lekker naar de BioBoer mikt op 50 duizend bezoekers

Tijdens Lekker naar de Bioboer, het publieksevenement voor de biologische agrarische sector, worden vijftigduizend bezoekers verwacht. Ruim 120 boerderijen verspreid over Nederland openen 17 en 18 juni hun deuren.

Initiatiefnemer van Lekker naar de Bioboer is Bionext, de ketenorganisatie van de biologische sector. Consumenten kunnen zelf zien en beleven hoe de biologische boeren en tuinders werken. Er worden rondleidingen, boerenmarkten, workshops en proeverijen georganiseerd. Ook voor kinderen worden diverse activiteiten georganiseerd.
Verhaal van gepassioneerde bioboer
Lekker naar de BioBoer laat bezoekers kennis maken met de wereld achter biologisch. Het biologisch keurmerk biedt de garantie op een kwaliteitsproduct dat voldoet aan Europese wetgeving, gecontroleerd door de certificeerder SKAL. Zo is biologisch gegarandeerd diervriendelijk, eerlijk en natuurvriendelijk. Daarnaast is biologisch vooral het verhaal van een gepassioneerde boer of tuinder die onder zo natuurlijk mogelijke omstandigheden boert. Dat verhaal is te horen tijdens het Lekker naar de BioBoer.
Alle deelnemende bedrijven zijn te vinden opde website.