17 juli 2017 Meer nieuws

Kleurenvariatie alom in KAVB-keuringszaal

Vandaag staan er in de KAVB-keuringszaal zes inzenders. Door de diversiteit aan producten, is er volop kleur te zien.

Kleurrijk is zeker de inzending van Chr. van der Salm uit Lisse. Hij toont maar liefst elf korte, verschillende Gladiolus zaailingen. Van rood, tot donkerpaars, van geel tot zachtroze. Het is een bonte verzameling. Opvallend is de rode zaailing (foto links). Deze heeft namelijk niet alleen maar bloemen aan de voorkant. Van der Salm is bezig om deze zo te kweken dat de bloemen rondom gaan bloeien, juist omdat het mooi is in een gemengd boeket.

Een andere kleurrijke inzending komt van Ariko. Zeven verschillende kleuren dahlia's vullen een goede tafel. De meeste zijn nog nummers. Zo ook 02-14 (foto linksboven), die een mooie zachtgele kleur heeft.

Vrouwelijke kleuren
Roze en paars komen deze week het meest voor in de showruimte. Zo toont Boltha uit Breezand de paarse Allium 'Summer Drummer' en M.G. van Winsen & Zn uit Warmond laat de gladiool 'Bibi'(foto links) zien. Deze is roze met donkerroze spikkels. De gladiool is heel fijntjes.

A. Weijers uit Noordwijkerhout toont vandaag meerdere producten, zoals de Salvia 'Amistad Purple', lelie 'Golden Joy', de paarse Liatris (foto rechtsonder) en witte variant Liatris 'Alba'. 

Ten slotte is Kwekerij Davelaar present met twee verschillende Crocosmia, te verstaan 'Lucifer' en 'Karin'.