19 november 2013 Meer nieuws

Keukenhof plant historische tulpen in tuin Rijksmuseum

Wim Pijbes, directeur van het Rijksmuseum in Amsterdam, en Bart Siemerink, directeur van Keukenhof, hebben vanmorgen de eerste van 2.000 bollen geplant in de tuin van het Rijksmuseum in Amsterdam. De bollen zijn afkomstig van de Hortus Bulborum in Limmen. Het gaat om de historische cultivars 'Lac van Rijn' en 'The Lizard'.

De beplanting was tevens het startsein van samenwerking tussen het Rijksmuseum en Keukenhof. ''Oude meesters en tulpen zijn een prima combinatie als het gaat om de belangstelling van buitenlandse toeristen die naar Nederland komen'', zo stelde Bart Siemerink. De tuin bij het Rijksmuseum is, zoals Wim Pijbes het noemde, de buitenzaal van het museum. ''Er staan beelden in van onder meer Henry Moore, er is een plantenkas, en volgend voorjaar bloeien er ook tulpen in. De tuin is nu al een groot succes.''
De samenwerking richt zich vooral op het samen benaderen van de toeristenmarkt, waar beide grote publiekstrekkers baat bij hebben. Veel bezoekers kiezen bewust voor de combinatie Rijksmuseum en Keukenhof. ''Zodra Keukenhof opengaat merken wij dat in het bezoekersaantal; dat stijgt direct'', aldus Pijbes. Rijksmuseum en Keukenhof willen de samenwerking de komende jaren verder uitbouwen.
Foto: Keukenhof