9 juni 2017 Meer nieuws

Inspiratie en Storytelling op Plantarium 2017

Plantarium gaat acht inspiratietuinen en vijf houses of inspiration opzetten. Daarmee moet de 35e editie van de vakbeurs een bron van inspiratie worden voor bezoekers en standhouders.

Vier tuinontwerpers van het ontwerpinstituut laten met de tuinen zien dat de beplanting een verhaal kan vertellen. Elke tuin is gekoppeld aan of gemaakt voor een bekend en inspirerend persoon, en vertelt het verhaal van deze persoon. Uitgangspunt voor de tuinontwerpers was niet de zoveelste standaardtuin op de zoveelste beurs, maar tuinen met een betekenis en waarover wordt nagepraat. Tuinen die een verhaal vertellen.
Acht personen met een kenmerkend aspect
De acht uitgekozen personen zijn bekend, heel divers in karakter en verdiensten, maar inspirerend. Van elke persoon is één kenmerkend aspect, samengevat in één woord, herkenbaar weergegeven in de inspiratietuin. De personen die zijn gekoppeld aan de tuinen zijn: Walt Disney (Fantasie), Mozart (Geniaal), Joop Zoetemelk (Eenvoud), Salvador Dali (Ongewoon), Don Quichot (Strijd), Nelson Mandela (Samenbrengen), Anne Frank (Verlangen) en Annie M.G. Schmidt (speels).
Tuinen en ontwerpers te vinden in Greenparkhal
De inspiratietuinen zijn gesitueerd in de Greenparkhal waar tevens de opstapplaats is voor de pendeldienst die de verbinding vormt tussen Plantarium en GROEN-Direkt. Te midden van de tuinen komt het Varb Kwekersplein en een gezellige open ontmoetingsruimte, waar bezoekers kennis kunnen maken met de ontwerpers van de tuinen. De ontwerpgroep bestaat uit Jans Bos (Jans Bos Tuinontwerp & Advies), Peter van Dam (Rivius Ontwerpburo voor de groene buitenruimte), Angela Warmerdam (Ontwerpstudio Angela's Tuinen) en Peter Zaal (Green in the Dirt).
Plantarium wordt gehouden van 23 tot en met 26 augustus 2017 in het Plantariumgebouw op het International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude.