14 maart 2017 Meer nieuws

Impuls aan handel op Plantarium door samenwerking met Beurshal

De stichting Beurshal en de Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij bundelen krachten om de mogelijkheden voor handel op Plantarium 2017 te verbeteren. Ze brengen vraag en aanbod samen op het 'kwekersplein' op Plantarium.

De Stichting Beurshal (met het elektronisch vraag en aanbodsysteem 'Varb') en de Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij (met de vakbeurs 'Plantarium') hebben beiden als missie de handel in sierteeltproducten te bevorderen. Met het nieuwe kwekersplein faciliteert Plantarium kwekers om hun najaarsaanbod fysiek te tonen. De samenwerking met Varb maakt het mogelijk om dit aanbod ook digitaal te presenteren. 


Najaarshandel
De verwachting is dat het nieuwe kwekersplein op Plantarium 2017 gaat zorgen voor een vliegende start van de najaarshandel. Het kwekersplein is gesitueerd in de Greenparkhal en biedt de kweker de mogelijkheid gedurende de eerste drie vakdagen van Plantarium op eenvoudige wijze hun product te tonen aan de bezoekers. De Greenporthal kent een rechtstreekse verbinding met de hoofdhal van Plantarium én met Groen-Direkt Boskoop. Op een centraal punt op het kwekersplein kunnen beursbezoekers in Varb digitaal zoeken naar de producten. 

Totaalbeeld
Om een totaalbeeld van het aanbod te geven worden de boomkwekerij Greenports en andere organisaties in Zundert, Opheusden en Venlo uitgenodigd om ook partner te worden van dit initiatief. Op deze manier kan een nationaal najaarsaanbod worden getoond aan het internationale vakpubliek op Plantarium. Greenport Boskoop heeft zich inmiddels al aangesloten als partner.


Een impressie van het kwekersplein is te vinden opde site?.