1 januari 2017 Meer nieuws

Dit zijn de Tuinplanten van de Maand in 2018

Bloemenbureau Holland heeft de Tuinplanten van de Maand voor 2018 geselecteerd. Deze planten kunnen het komende jaar rekenen op extra promotionele aandacht. De lijst is samengesteld in samenwerking met de productspecialisten van Royal FloraHolland.

De twaalf tuinplanten die in 2018 extra aandacht krijgen zijn: camelia (januari), wilgen (februari), klimop (maart), petunia (april), groenteplanten (mei), klimfruit (juni), olijfboom (juli), struikveronica (augustus), tuinpalmen (september), vuurdoorn (oktober), skimmia (november) en helleborus (december).
Plant of plantgroep past binnen heersende trends
Deze selectie kwam tot stand in samenspraak met Royal FloraHolland en werd getoetst bij verschillende groenkenners, kwekers en exporteurs. De selectiecriteria zijn onder meer dat een plant maximaal eens in de drie jaar mag worden gepromoot en dat de plant of plantengroep past binnen de heersende trends.
Bloemenbureau Holland neemt de promotie van de Tuinplant van de Maand-campagne voor haar rekening. Dit doet de organisatie zowel naar de vakpers als naar consumenten via reguliere PR, online platformen en bijbehorende socialmediakanalen.
Consumentenpromotie veranderd
In de consumentenpromotie maakt het bureau vanaf 2018 een wijziging: de promotie wordt niet meer vastgepind aan een maand. In plaats daarvan worden meerdere producten voor een langere periode geclusterd. Hiermee worden het meer seizoensmatige dossiers waaraan ook trends kunnen worden toegevoegd. Deze werkwijze zorgt er ook voor dat de producten een langere periode gepromoot kunnen worden.
Op de siteBloemenbureauholland.nlstaan gratis fotomateriaal, posters en banieren die ondernemers kunnen gebruiken op de winkelvloer of op de eigen sociale mediakanalen.