1 januari 2017 Meer nieuws

Almere wordt in de tulpen gezet

Vrijwel alle woonwijken van de stad Almere krijgen een eigen tulpenveldje. Dit najaar gaan er in totaal 200.000 tulpenbollen de grond in.

Startschot voor Nationale bollenplantweken
Samen met leerlingen van de Columbusschool hebben wethouder Tjeerd Herrema en tulpenkweker Wim Klink uit Zeewolde vandaag, woensdag 11 oktober, de eerste bollen in het Cascadepark geplant. Daarmee is het startschot gegeven voor de Nationale bollenplantweken van de KAVB.
Leerlingen van basisschool Bommelstein en de Loofhut zetten zich op dezelfde dag ook in voor een bloeiend Almere. Samen met gebiedsmanager Mylan Derkink en wethouder Frits Huis planten zij tulpenbollen in zes verschillende kleuren naar eigen ontwerp aan de Springendallaan en op de Vrijmark. De overige velden zijn machinaal beplant.
Floriade 2022 in woonwijken zichtbaar maken
Met het planten van bollen van tulpenkwekers uit de Flevopolder wil de gemeente Almere de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade 2022 ook in de woonwijken zichtbaar maken. In het voorjaar van 2018 komen alle tulpen tot bloei.
'Almere in bloei' is een initiatief van de gemeente Almere in samenwerking met onder meer de KAVB en tulpenkwekers uit de Flevopolder. Een ander onderdeel van 'Almere in bloei' is een bloemen- en bijenlint dwars door de gemeente. Doel is om een groene en gezonde stad te zijn.